Paahdettu kukkakaalikeitto

Kuten sanottu, viikonloppuna tuli kokkailtua sellaisella vimmalla, että sillä ruokamäärällä olisi luultavasti ruokkinut pienen kylän. Sunnuntain ratoksi keittelin kattilallisen kasvissosekeittoa, johon haettiin uutta särmää paahdetusta kukkakaalista. Totta puhuen en ole viime aikoina varsinaisesti jaksanut innostua sosekeitoista, mutta kun noita porkkananpätkiä ja muuta jämäkamaa aina vaan nyt vihanneslokeroon jää pyörimään ja jotakin niille on tehtävä… Ei tämäkään tajuntaa räjäyttänyt, mutta toimi silti hyvin sunnuntaisoppana kaiken mukavan puuhastelun ohessa!

kukkiskeitto

(4 annosta)

1 suurehko kukkakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3 varsisellerin vartta
9 dl kasvislientä
kuivattua timjamia
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
tuoretta lehtipersiljaa

Paloittele kukkakaali ja kukinnoiksi ja aseta kukinnot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat vähän kullanruskeaa väriä pintaansa.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele porkkanat ja sellerit. Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja freesaa sipulit siinä. Lisää porkkanat ja sellerit ja kääntele pari kertaa. Kaada päälle kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja lisää paahdetut kukkakaalit kattilaan. Mausta timjamilla ja keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

Ota kattila pois liedeltä ja aja keitto sauvasekoittimella sileäksi. Laita kattila takaisin liedelle, kiehauta ja lisää kerma. Tarkista maku ja mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Viimeistele annokset tuoreella lehtipersiljalla.

kukkiskeitto2.jpg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s