Pad thai tofusta

Viime aikoina on tullut valmistettua kovin mielikuvitusköyhiä perusruokia. Vaikka nakkikeitto ja makaronilaatikko hyviä ruokia ovatkin, nyt oli jo pakko lähteä hakemaan ruuanlaittoinspiraatiota jostain vähän kauempaa. Pad thaita olen tehnyt muutaman kerran aiemminkin, mutta blogiin asti tämä perusvarma thaisetti ei ollut vielä päätynyt. Nytpähän päätyy!

Pad thai ei näytä tavallista nuudeliwokkia kummemmalta, mutta lupaan, että tämä ruoka toimii. Pääraaka-aineeksi valitsin tofun, mutta sen tilalla voi käyttää myös esim. katkarapuja.

padthai3.jpg

(3 annosta)

150 g nuudeleita
250 g tofua
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 kevätsipulia
1 porkkana
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 limen mehu
1 tl sokeria
2 kananmunaa
100 g mungpavunituja
kourallinen maapähkinöitä
kourallinen tuoretta korianteria

Keitä nuudelit. Paloittele tofu ja kuumenna loraus öljyä pannulla. Lisää tofut pannulle ja paistele käännellen hetki. Kaada joukkoon soijakastiketta ja paista, kunnes tofut ovat rapeita ja kullanruskeita. Siirrä syrjään dottamaan.

Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Pilko kevätsipuleiden valkea osa. Suikaloi porkkana ohuiksi suikaleiksi. Pyyhkäise pannu ja kuumenna siinä taas loraus öjyä. Freesaa siinä valkosipuli, chili, kevätsipuli ja porkkana. Lisää keitetyt nuudelit joukkoon. Yhdistä soija- ja kalakastike, limen mehu ja sokeri keskenään ja kaada seos pannulle. Kuumenna sekoittaen. Vatkaa munat kevyesti ja lisää nekin pannulle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes muna hyytyy. Lisää lopuksi rouhitut maapähkinät, mungpavunidut ja silputtu korianteri sekä kevätsipulien vihreä osa. Tarjoa limelohkojen kanssa.

Advertisement

6 thoughts on “Pad thai tofusta

  1. Aasialainen keittiö on minulle aika vieras, mutta tämä vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta. Ehkä vielä joskus kallistun enemmänkin itäänpäin 🙂 Kiitos tästä!

    Like

  2. Aasialainen keittiö on minulle aika vieras, mutta tämä vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta. Ehkä vielä joskus kallistun enemmänkin itäänpäin 🙂 Kiitos tästä!

    Like

  3. Ok…noinko se tehdään. Norminuudelit ja porkkanaa. Suomalaisittain tofun vois korvata mkkaralla ja nuudelit makaronilla niin ei olis niin erikoista.

    Like

  4. Jauhemaksa: itään päin on hyvä kallistua! 🙂 Eli siitä vain kokeilemaan.

    Phad thai aroi: ei ne alkuperäiseen pad thaihin kuuluvat riisinuudelit sentään liian erikoisia tai eksoottisia ole, mutta tällä kertaa sovellittiin kaapista löytyvän nuudelitarjonnan mukaan. Porkkanaa näkee monissa variaatioissa, mutta niitä variaatioitahan sitten piisaakin yhtä paljon kuin kokkejakin.

    Like

  5. Kiitos Sanna blogista.. vaikka itsekin olen aika innokas kokkaamaan, niin tykkään ohjeistasi, koska ne sopivat yleensä myös tavalliseen kotielämään. Harvalla meistä on intoa alkaa joka ruuan suhteen haalia mahdollisimman autenttisia kamoja ja hyvää ruokaa voi laittaa ilman turhaa snobbailua. Itseni mielestä tämäkin ohje on varsin käyttökelpoinen ja raaka-aineet löytyy kaapista tai lähikaupasta. Näitä käytän vain luomukanaa ja tilaan senkin Ranskasta – blogeja riittää ihan tarpeeksi.

    Itse olen kokeillut useampaa ohjetta ja koko perhe on poikkeuksetta tykännyt. Vietettiin jopa pakkasen ja sinun inspiroimana pitkään suunniteltu blini-sunnuntai pari päivää sitten 😉

    Like

  6. Suomalainen porkkana: kiitos, mukava kuulla. 🙂 Autenttisuuteen pyrin, snobbailla en jaksa. Toivottavasti blinit maittoivat!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s