En nyt taas tiedä mistä näitä mielihaluja oikein kumpuaa, mutta viime viikolla minun oli päivätolkulla tehnyt mieli lohimurekepihvejä. Jännittävää, eikö?
Minun ja kalamurekepihvien kohtaamisesta oli kulunut hetki jos toinenkin, sillä edellinen kokemus oli todennäköisesti peräisin peruskoulun ruokalasta. Lauantailounaaksi valmistuikin konstailematonta ja rehellistä perusruokaa pienellä nostalgiatripillä varustettuna. Kyytipoikana itseoikeutetusti pottumuusia ja kermaviilikastiketta, ihan niin kuin silloin ennenkin.
(noin 14 kpl)
1,5 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
500-600 g lohta fileenä
2 kananmunaa
2 rkl sitruunan mehua
0,5 dl tilliä
0,5 dl ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
Poista lohesta ruodot ja paloittele lohi. Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään tehosekoittimessa. Lisää joukkoon paloiteltu kala, munat, sitruunan mehu, silputtu tilli ja ruohosipuli sekä suola ja pippuri ja jauha tasaiseksi massaksi. Kuumenna pannussa reilu loraus öljyä. Muotoile kostuteilla käsillä mureketaikinasta pihvejä ja paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan per puoli. Tarjoa pihvit perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kermaviilikastikkeeseen tuli kermaviiliä, kapriksia, ruohosipulia, tilliä, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria.