Lohimurekepihvit

En nyt taas tiedä mistä näitä mielihaluja oikein kumpuaa, mutta viime viikolla minun oli päivätolkulla tehnyt mieli lohimurekepihvejä. Jännittävää, eikö?

Minun ja kalamurekepihvien kohtaamisesta oli kulunut hetki jos toinenkin, sillä edellinen kokemus oli todennäköisesti peräisin peruskoulun ruokalasta. Lauantailounaaksi valmistuikin konstailematonta ja rehellistä perusruokaa pienellä nostalgiatripillä varustettuna. Kyytipoikana itseoikeutetusti pottumuusia ja kermaviilikastiketta, ihan niin kuin silloin ennenkin.

lohimureke.jpg

(noin 14 kpl)

1,5 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
500-600 g lohta fileenä
2 kananmunaa
2 rkl sitruunan mehua
0,5 dl tilliä
0,5 dl ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen

Poista lohesta ruodot ja paloittele lohi. Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään tehosekoittimessa. Lisää joukkoon paloiteltu kala, munat, sitruunan mehu, silputtu tilli ja ruohosipuli sekä suola ja pippuri ja jauha tasaiseksi massaksi. Kuumenna pannussa reilu loraus öljyä. Muotoile kostuteilla käsillä mureketaikinasta pihvejä ja paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan per puoli. Tarjoa pihvit perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kermaviilikastikkeeseen tuli kermaviiliä, kapriksia, ruohosipulia, tilliä, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria.

lohimureke3

lohimureke5.jpg

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s