Savulohiohratto

Juustoinen ja voinen risotto ei liene mitään maailman ravinteikkainta arkiruokaa, mutta jostain syystä tykkään aina silloin tällöin tehdä risottoa keskellä viikkoa. Se tuo aina hyppysellisen hienostelua tavalliseen päivään, valmistuu kohtuullisessa ajassa ja on sitä paitsi hyvin tehtynä aina hyvää.

Ohrasta tehdyssä ohratossa ei toki ole ihan samanlaista suussulavaa fiilistä kuin oikeassa risotossa, mutta itse pidän ohrahelmien muikeasta suutuntumasta niin paljon, että ohrainen versio kelpaa minulle ihan yhtä hyvin. Aina ei muutenkaan olisi välttämätöntä käyttää maapallon toiselta laidalta rahdattua riisiä, kun meillä on olemassa sille tämä aivan mainio, ekologisempi, kotimainen vaihtoehto – ihana ohra!

ohratto2.jpg

1 valkosipulinkynsi
2 salottisipulia
3 dl ohrahelmiä
noin litra kasvislientä
1 kesäkurpitsa
100 g kylmäsavulohta
sitruunamehua, mustapippuria
1/2 nippu ruohosipulia
reilu nokare voita
raastettua parmesania

Hienonna valkosipuli ja silppua sipuliti. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit siinä. Kumoa kattilaan ohrahelmet ja kääntele niitä hetki. Lisää sitten joukkoon loraus kasvislientä ja sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä ja lisää lientä pikkuhiljaa vähän kerrallaan lisää. Jatka näin noin 20-30 minuuttia, kunnes ohra on sopivan pehmeää. Raasta joukkoon kesäkurpitsa ja lisää myös paloiteltu lohi. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi voi ja parmesaanijuusto ja sekoita huolellisesti. Tarkista maku.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s