Kukkakaali-makaronivuoka

Olisin kyllä keksinyt hauskempiakin tapoja aloittaa uusi vuosi kuin maata flunssassa sohvanpohjalla säälittävällä mykkyrällä. Noh, jos ei muuta, niin ainakin olen ehtinyt tässä perehtyä tekemiini alekirjalöytöihin – kuten Jamie Oliverin hengentuotokseen Jamien ruokavallankumous.

En ole koskaan ollut erityisen viehtynyt mac&cheeseen, tuohon jenkkiläisten lohturuokien kuninkaaseen. Kuumepöhnässä Jamien kirjaa selaillessani iskin kuitenkin silmäni vähän samanhenkiseen viritelmään, juustolla kyllästettyyn kukkakaali-makaronivuokaan. Keitot ovat näin flunssan pitkittyessä jo alkaneet tökkiä, mutta nämä pehmoisat ja muhevat mukavuusruuat ajavat melkein saman asian. Jamie neuvoo tarjoilemaan ruuan joko uunitettuna tai ilman, mutta itse pidin tästä nimenomaan uunitettuna. Ensi kerralla laittaisin vuokaan enemmän kukkakaalia, mutta muutoin tämä osui ja upposi kuin veitsi voihin, nenä päähän ja mitä näitä nyt oli. Hyvää!

makaronivuoka5.jpg

makaronivuoka6.jpg

(noin 5 annosta)

1/2 kukkakaali
200 g cheddarjuustoa
100 g parmesaanijuustoa
nippu tuoretta silopersiljaa
merisuolaa
400 g makaronia (esim. serpentiinipastaa)
200 g ranskankermaa

Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Raasta juustot isoon, kuumaa kestävään kulhoon. Hienonna persiljan varret ja lehdet. Pane suolalla maustettu vesi kiehumaan kattilassa. Lisää makaroni ja kukkakaali ja keitä makaronipussin ohjeen mukaan. Aseta juustokulho kattilan päälle ja lisää juustoraasteen joukkoon ranskankerma. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Lisää persiljasilppu sulaneen juuston joukkoon ja mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria. Valuta makaroni siivilässä tyhjän kulhon päällä, jotta saat talteen keitinveden. Kaada makaroni ja kukkakaali takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon sulanut juusto. Jos makaroniseos on liian paksua, voit ohentaa sitä tilkalla keitinvettä. Voit tarjota makaronin tällaisenaan tai lämmittää sitä uunissa kuumassa lämmössä. Lisää makaroniseokseen tällöin 1,5 dl keitinvettä ja kaada seos uunivuokaan. Paista, kunnes vuoka on kupliva ja kullanruskea.

makaronivuoka3.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s