Niin mukava ja kiva kuin joulu onkin, ihan yhtä mukavaa on nyt jo pikkuhiljaa päästä takaisin arkisten asioiden äärelle – ja toki myös päästä syömään muutakin kuin suklaata ja joululaatikoiden jämiä… Tänään keittelin hurjan hyvää kalasoppaa kahdelle kuumeen ja nuhan kärvistämälle ihmispololle. Suosittelen, vaikket lomaflunssan kourissa kieriskelisikään!
(4 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
3 perunaa
3 porkkanaa
8 dl kalalientä
2 laakerinlehteä
300 g seitiä tai muuta kalaa kuutioituna
1 pss (180 g) katkarapuja
2 dl kuohukermaa
kuivattua timjamia
pippurisekoitusta
hyppysellinen sahramia
1/2 puntti ruohosipulia
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele fenkoli, porkkanat ja perunat. Kaada kattilan pohjalle loraus oliiviöljyä ja kuullota sipulit siinä. Lisää fenkolit ja freesaa parin minuutin ajan. Lisää joukkoon porkkanat ja perunat, kääntele muutaman kerran ja kaada päälle kalaliemi. Lisää myös laakerinlehdet ja anna kiehahtaa. Keitä, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä. Lisää sitten joukkoon kuutioitu kala ja keitä vielä hetki. Mausta keitto timjamilla, pippurilla, sahramilla sekä tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi katkaravut ja kuohukerma – anna kiehahtaa, mutta älä keitä. Saksi keiton sekaan vielä ruohosipulia.
Upealta kuulostava keitto, pitää kokeilla.
LikeLike
Uneton Seinäjoelta: suosittelen lämpimästi, tämä oli kerrassaan herkullista! 🙂
LikeLike
Muutaman kokeilukerran jälkeen pakko todeta, että tämä on uusi suosikki sei-pohjaisista kalakeitoista! Kiitos taas Sannalle!
ps. Toimii muuten mainiosti ilman katkarapujakin, jos on vähän budjetti tiukalla 🙂
LikeLike
Tuurikokki: huippua, hyvä että on maittanut! Varmasti toimii ilman katkarapujakin. 🙂 Seiti ei ole lempikalani, mutta oikeilla aineksilla siitäkin saa herkullista.
LikeLike
Meillä kokeiltiin myös ja maistui. Toinen meidän vakiresepti tästä kalasta, mitä kukaan ei tunnusta syövänsä on Anna-Leena Härkösen kirjasta Sopan syvin olemus – ja nimeltään Savujuustosei. Googlaamalla löytyy netistä.. suosittelen kokeilemaan – ainakin jos rakastaa juustoja kuten meidän perhe.
LikeLike
Suomalainen porkkana: Googlasin, ja ai että kun kuulostaa hyvältä! Kiitos vaan vinkistä, joudun ehkä kokeilemaan reseptiä. 🙂
LikeLike