Näin siinä taas kerran kävi, että marraskuu pääsi yllättämään ruokabloggaajan. Epätoivon vimmalla olen yrittänyt saada kuvattua tänne edes jotakin, mutta ei vaan riitä valo eikä kameran tehot. Tässä tulee kuitenkin nyt se ainokainen parin viikon aikana otettu ruokakuva, joka ei ole liian pimeä tai tärähtänyt: mukavan möyheä arkipöperö viime keskiviikolta. Mikään kauhean oikeaoppinen tai hienostunut bolognese se ei ole, mutta ihan kelpo keskiviikkobolognese kuitenkin.
Tänään singahdankin sitten pimeyttä pakoon pienelle etelänlomalle. Palataan siis asiaan aikaisintaan viikon päästä! 🙂
(4 annosta)
2 dl kypsentämättömiä valkoisia papuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
2 lehtisellerin vartta
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
3-5 dl kasvislientä
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria, oreganoa, basilikaa, suolaa
parmesania
Liota papuja yön yli ja keitä ne sitten pakkauksen ohjeen mukaan.
Silppua sipuli, porkkana ja lehtiselleri mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä pannussa ja kuullota kasvikset siinä. Anna kasvisten pehmentyä ja kaada sitten tölkkitomaatit ja muutama desi kasvilientä pannulle. Anna kiehahtaa ja lisää kypsät pavut. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen puolisen tuntia, lisää kasvislientä aina tarpeen mukaan. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Tarjoa kastike spagetin kanssa ja viimeistele annokset raastetulla parmesanilla.
Kiitos maukkaasta reseptistä ja mukavaa lomaa!
LikeLike