Vielä kymmenen vuotta sitten fetasalaatti oli ehdoton lempiruokani. Tuolloin suosimaani fetasalaattiin tuli marinoitua perunaa ja punasipulia, ja tämä salaatti oli suurin piirtein parasta, mitä kuvitella saatoin. Ihan hyväähän se näin vuosikymmenen jälkeenkin on, mutta pienen päivityksen tarpeessa kyseinen ruoka on joka tapauksessa ollut!
Viimeisimpään fetasalaattimuunnelmaani tuli uunissa paahdettuja kasviksia, kvinoaa, siemeniä ja pinaattia – paljon siis kaikkia Hyviä Asioita. Tein kerran iltapalaksi, tykästyin ja otin saman tien vakiorepertuaariini työeväsrintamalla. Fetan tilalla myös vuohenjuusto ja halloumi toimivat, samoin kvinoan tilalla esimerkiksi couscous tai bulgur.
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 yrtti-valkosipulikuutio
sitruunamehua, chilirouhetta
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
1/2 munakoiso
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa, suolaa ja pippuria
1/2 rs babypinaattia
100 g fetajuustoa
kourallinen kalamataoliiveja
3/4 dl salaattisiemensekoitusta
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan liemikuutiolla maustetussa vedessä. Mausta kypsä kvinoa sitruunanmehulla ja chilirouheella.
Paloittele kesäkurpitsa, paprikat ja munakoiso pieniksi kuutioiksi. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille, lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Sekoita hyvin ja paahda 200-asteissa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Huuhtele ja revi babypinaatti ja kuutioi feta. Sekoita kvinoa, paahdetut kasvikset, pinaatti, fetat, oliivit ja siemenet keskenään kulhossa. Tarkista maku.