Juuressosekeitto ja kaura-piimärieskat

Tämä syksy on ollut – ainakin blogisisällön perusteella – yhtä keittojen riemujuhlaa.

Ehkä jo ensi viikolla ymmärrän valmistaa ruuaksi jotain muuta, mutta sitä odotellessa: isäni kasvimaasta kaivetut maa-artisokat ja porkkanat hyötykäytössä! Kyytipoikana kaura-piimärieskaa Pirkka-lehdestä bongatulla reseptillä.

juureskeitto(1).jpg
Juuressosekeitto

1 sipuli
500 g maa-artisokkaa
200 g palsternakkaa
4 porkkanaa
3 perunaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl kuohukermaa
ruohosipulia, persiljaa
mustapippuria

Kuori ja lohko sipuli, maa-artisokat, palsternakka, porkkanat ja perunat. Keitä juurekset kypsiksi kasviliemikuutioilla maustetussa vedessä. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Siirrä soppa takaisin liedelle, kiehauta ja lisää kerma. Mausta mustapippurilla, persiljalla ja ruohosipulilla.

Kaura-piimärieskat

2 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl piimää
1 kananmunaa
0,5 tl suolaa
2,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kiehauta vesi, lisää kaurahiutaleet ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kaurapuuro on kypsää. Sekoita jäähtyneen kaurapuuron joukkoon piimä, muna ja suola. Sekoita taikinaan nopeasti jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle uunipellille joko yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi rieskaksi. Leikkaa yksi iso rieska taikinapyörällä kahdeksaan tai pienemmät neljään palaan. Pistele haarukalla. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä levitteen kanssa.

Advertisement

2 thoughts on “Juuressosekeitto ja kaura-piimärieskat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s