Tofu-nuudelisalaatti

Näin viikonlopun kolkutellessa ovelle olisikin hyvä hetki kerrata, mitä sitä tulikaan oikein arkena syötyä.

Olen nimittäin taas tehnyt katumusharjoituksia edellisen herkkujen täyteisen viikonlopun jäljiltä ja lappanut lautaselleni erinäisiä salaattiannoksia ja muita rehupainotteisia viritelmiä. Olen järkeillyt asian itselleni niin, että kun arkena muistaa syödä kohtuullisen oikeaoppisesti, saa lauantaina tehdä pellillisen pizzaa tai tilata ravintolassa huoletta just sitä mitä tekee mieli. 😉 Tämä summittaisia Aasia-viboja sisältävä tofusalaatti toimi erään harmaan ja sateisen päivän piristäjänä!

tofusalaatti.jpg

300 g tofua
5 rkl teriyakikastiketta
1 rkl hunajaa
3 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
chilirouhetta
150 g nuudelia
3 porkkanaa
1 punainen paprika
1/2 kurkku
3 kevätsipulia
2 rkl seesaminsiemeniä

Kuutioi tofu ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita tofupalat astiaan ja kaada marinadi päälle, sekoita huolellisesti. Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia.

Suikaloi porkkanat ja paprika ja raasta kurkku. Silppua sipulit ja paahda seesaminsiemenet pannulla. Valuta marinoidut tofut siivilässä ja ota marinadi talteen. Paista tofut pannulla öljyssä. Keitä nuudelit kypsiksi. Yhdistä tofu, kypsät nuudelit sekä kasvikset. Kaada päälle talteen otettu marinadi ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan vielä soijakastikkeella ja seesamiöljyllä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s