Suppilovahverokeitto ja omena-briebruschetat

Jos jollakulla on vielä sijoitusongelmia syksyn omena- ja sienisadon kanssa, niin tässäpä pari hävyttömän helppoa ja yksinkertaista reseptiä lisää!

Ruudun tällä puolen tuoreet suppikset on tältä vuodelta tuhottu, loput päätyivät kuivattuun tai pakastettuun olomuotoon myöhempää käyttöä varten. Omppusatsi sen sijaan pitäisi saada vielä jollain konstilla hyötykäyttöön…

sienikeitto.jpg

Kipparin sienikeitto

8 dl tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
2,5 dl Kippari-ruokakermaa
kuivattua rakuunaa, mustapippuria
ruohosipulia

Puhdista ja pilko sienet sekä silppua sipuli. Kuullota sipulit pannulla öljyssä ja lisää suppilovahverot joukkoon. Paistele käännellen, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Ripottele jauhot sekaan ja sekoita kunnolla. Kaada kasvisliemi päälle ja anna kiehahtaa. Kaada kerma joukkoon ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta rakuunalla ja mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua ruohosipulia.

omenabrie.jpg

Briejuusto-omenabruschetat

ranskanleipää
oliiviöljyä
briejuustoa
omenaa
kuivattua rosmariinia

Leikkaa ranskanleivästä sopivan kokoisia paloja. Voitele palat oliiviöljyllä ja laita ne noin 5 minuutiksi 200-asteiseen uuniin. Asettele leipäpalojen päälle brie- ja omenasiivuja ja laita uuniin vielä hetkeksi, kunnes juusto sulaa hieman. Viimeistele bruschetat rosmariinilla.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s