Lohi-parsakaalinuudelit

En liene ainoa, joka aloittaa aina joka kevät/syksy/vuodenvaihde Uuden Elämän. Tähän yleensä muutaman viikon kestävään tsemppaukseen kuuluu tietenkin päivittäinen hikiliikunta sekä uusi, entistä ehompi ruokavalio. Ruudun tällä puolen suositaankin tällä hetkellä erityisen paljon kasviksia, kalaa, hyviä rasvoja sekä uutena villityksenä erityisen paljon siemeniä ja pähkinöitä.

Luultavasti jo ensi viikolla pupellan jotain ihan muuta, mutta sitä ennen: jokseenkin tervehenkinen wokkihässäkkä, ole hyvä.
2012-09-08-17-25-lohinuudelit6.jpg

2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
pieni pala inkivääriä
2 kevätsipulia
300 g lohta
1 parsakaali
200 g nuudeleita
4 rkl soijakastiketta
1 rkl riisietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
mustapippuria
4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Hienonna valkosipuli, chili a kevätsipuli ja raasta inkivääri. Paloittele lohi ja parsakaali. Keitä parsakaali ja nuudelit kypsäksi. Kuumenna sillä välin loraus öljyä pannulla ja freesaa valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja kevätsipulia siinä. Lisää pannulle lohipalat ja kypsennä – varo kuitenkin paistamasta ylikypsäksi. Kun lohi alkaa olla lähes kypsää, lisää joukkoon kypsennetyt parsakaalit ja kääntele hyvinn. Lisää myös keitetyt nuudelit ja sekoita huolellisesti. Mausta soijakastikkeella, riisietikalla, seesamiöljyllä ja mustapippurilla. Anna hautua hetki ja tarkista maku. Ripottele lopuksi joukkoon seesaminsiemenet.

lohinuudelit4

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s