Olen syönyt erinäisiä tikka masala -annoksia ravintoloissa niin Suomessa kuin Intiassakin, kuin myös kaupan valmiista tikka masala -mausteseoksesta valmistettuna, mutta vielä tähän päivään mennessä en ollut koskaan viitsinyt tehdä ks. ruokaa alusta loppuun ihan omin kätösin. Onneksi lomalaisella on kuitenkin aikaa! Raaka-ainelista on huomattavasti pidempi kuin valmiista mausteseoksesta valmistettuna, mutta pieni vaivannäkö palkitsee kyllä tekijänsä.
Olin tuskaantua, kun alun perin lähdin etsimään netistä tikka masala -reseptejä. Kaikki reseptit poikkesivat järjestelmällisesti enemmän tai vähemmän toisistaan, ja lopputuloksena olikin monesta eri lähteestä vinkkiä ottanut fuusioresepti. Vaan haitanneeko tuo, jälkikäteen kaikkitietävä internet osasi nimittäin kertoa, ettei tästä ruuasta ole olemassakaan mitään standardireseptiä, vaan variaatioita on olemassa useita kymmeniä. Sekoitan siis oman lusikkani soppaan: tässä yksi hyväksi havaittu variaatio lisää!
(2 annosta)
250 g kotijuustoa
Marinadi:
1 rkl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 tl chilijauhetta
1/2 tl garam masalaa
2 rkl maustamatonta jogurttia
1/2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
Paloittele kotijuusto suurehkoiksi paloiksi, raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita kotijuustokuutiot ja marinadi huolellisesti keskenään kulhossa. Laita kelmu päälle ja anna marinoitua jääkaapissa 1 tunti.
Kastike:
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
1 kanelitanko
2 tl juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
1 tl garam masalaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 tomaattia
1 punainen chili
n. 1 dl vettä
1 dl kermaa
2 rkl maustamatonta jogurttia
tuoretta korianteria
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Paloittele tomaatit ja hienonna chili. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja freesaa sipuli, valkosipuli ja inkivääri siinä. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja sekoita. Hauduttele hiljalleen noin 15 minuuttia ja lisäile aina vähän väliä vettä. Lisää sitten joukkoon kerma ja jogurtti ja mausta suolalla. Anna kastikkeen saostua. Lisää lopuksi joukkoon kotijuustot ja hauduta vielä hetki. Tarjoa kastike basmatiriisin kanssa ja silppua annosten päälle tuoretta korianteria.
Luin tätä blogia ensimmäisen kerran viikko sitten ja nyt tein tätä eilen illalla meidän perheelle (tuplasin vain ohjeen) ja ihan napakymppi!
Tuli tosi hyvää vaikka korvasin garam masalan madras currylla (hieman vahingossa :D), keräsi kehuja myös syöjiltä.
Kiitos tästä ja muista resepteistä joita aion myös kokeilla tuota pikaa!
LikeLike
Naps: Heipähei ja tervetuloa mukaan seurailemaan! Tosi kiva, että ruoka on mennyt ihan nappiin – itsekin tykkäsin tästä kuin hullu puurosta. Se on jotenkin hirveän palkitsevaa aina kun onnistuu tekemään jotain vähän eksoottisempaa ruokaa, joka maistuu kokolailla autenttiselta!
Kiitos kommentistasi ja maukkaita kokeiluhetkiä 🙂
LikeLike