Näin se vaan kesäflunssa meinaa ottaa naisesta vallan, vaikka sinnikkäästi sitä vastaan olenkin yrittänyt räpiköidä. Olen kuitenkin käynyt taistoon levon sekä tämän lämmittävän, chilipitoisen sosekeiton avulla. Väitän, että soppa lämmittää köhäistä sielua tällä hetkellä parasetamoliakin paremmin.
Chiliähän pidetään korkean c-vitamiinipitoisuutensa vuoksi mitä oivallisimpana luonnon omana flunssalääkkeenä. En väitä asiassa vastaan, sillä ainakin oma olo helpottaa hetkeksi ja chilin polte availee mukavasti röörejäkin. Resepti tähän kesäiseen sosekeittoon löytyi Tastespotting-hyppelyllä täältä. Keitto oli tällaisenaan todella kevyt, täyteläisempi soppa syntynee soseuttamalla joukkoon vaikkapa perunaa tai bataattia. Flunssantappomielessä keittoon voisi lisätä myös valkosipulia ja inkivääriä.
(4 annosta)
2 rkl voita
1 sipuli
4 kypsää maissintähkää
2 punaista chiliä
7 dl kana- tai kasvislientä
1 lime
1/2 tlk kookosmaitoa
suolaa ja pippuria
Silppua sipuli, hienonna chilit ja riivi maissinjyvät veitsen avulla irti maissintähkästä. Kuumenna kattilan pohjalla voi ja kuullota sipulit siinä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää hienonnettu chili ja maissinjyvät ja paista hetki käännellen. Lisää kana- tai kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Keitä hiljalleen noin 8 minuuttia. Lisää joukkoon yhden limen mehu sekä kookosmaito. Sekoita hyvin. Ota kattila pois liedeltä ja aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita keitto takaisin liedelle, anna kiehahtaa ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Testasinpa tätä keittoa tänään. Tosin tein ihan omalla tavallani: korvasin osan maissista herne-maissi-paprikalla, kun siitä piti päästä eroon, kookosmaidon sijaan laitoin kermaa, lisäsin sen bataatin ja chilin korvasin currytahnalla, josta myös piti päästä eroon. 🙂
Tuli todella ruokaisaa, currytahnaa meni ehkä vähän liikaa, mutta muuten varsin hyvä soppa. Ja hyväähän se on nytkin, vähän vain nenässä tuntuu, kun keitto höyryää. 🙂
LikeLike