Katkarapu-fenkolipasta

Heipähei hyvät lukijat – sekä vanhat että mahdolliset uudetkin silmäparit!

Kuten nokkelimmat ehkä saattavat havaita, muutoksen tuulet ovat puhaltaneet Pippurimyllyyn. Blogi on nykyisin osa Otavamedian uutta Ruoka.fi -portaalia, josta löytyy Otavamedian kattavan reseptitietokannan lisäksi myös muita ruoka-aiheisia juttuja ja blogeja. Olen kovasti pahoillani siitä, etten ehtinyt antaa asiasta minkäänlaista ennakkovaroitusta – kaikki kävi loppujen lopuksi nopeammin kuin ehti kissaa sanoa. Tämä muutos tuli siinä mielessä kreivin aikaan, että blogin jatko oli jo pidempään ollut vaakalaudalla. Vanha blogspotin osoite ei siis ole enää toiminnassa, ja kaikki blogin postaukset on siirretty tälle uudelle sivustolle.

Toivottavasti jaksatte seurata perässä tännekin, sillä meininki täällä ei ole muutosta huolimatta muuttumassa miksikään. Blogilla on uusi osoite ja uudet vaatteet, mutta sisällön puolesta jatkellaan siis samoilla vanhoilla linjoilla. Ainoa ero entiseen on se, että minulla on tällä hetkellä enemmän bloggausmotivaatiota kuin viimeisen kahden vuoden aikana yhteensä! Ja sehän luonnollisestikin tietää myös aiempaa tiuhempaa postaustahtia. Ei muuta kuin tervetuloa mukaan!

Uuden blogin ajattelin korkata nopean ja näppärän pastaruuan merkeissä, koska noh, näistä pikapastoista se ihmisen arki vaan koostuu. Tai ainakin minun, tai ainakin tällä viikolla. Ruokakauppaan meneminen nälkäisenä työpäivän jälkeen ilman ateriasuunnitelmia tai kauppalistaa on aina vähän hasardia hommaa, mutta tällä kertaa mukaan tarttui onneksi ihan järjellisiä raaka-aineita typerien heräteostoksien sijaan. Minun ja fenkolin orastava ystävyys on viime aikoina noussut ihan uudelle tasolle!

fenkolikatkarapu2

Katkarapu-fenkolipasta
(3 annosta)

2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 fenkoli
2 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
mustapippuria, chilirouhetta, suolaa
1/2 puntti tuoretta tilliä
1 pss (180 g) isoja katkarapuja
100 g fetajuustoa

+ pastaa kolmen hengen tarpeisiin

Hienonna valkosipulinkynnet ja paloittele sipuli ja fenkoli. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota valkosipulit, sipulit ja fenkolit siinä läpikuultaviksi. Lisää pannulle tölkkitomaatit ja pienennä tomaatteja hieman lastan avulla. Mausta mustapippurilla, chilirouheella ja suolalla ja anna kastikkeen porista hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kastike on kiehunut sopivasti kasaan. Silppua joukkoon tuoretta tilliä ja lisää myös lopuksi katkaravut. Kiehauta, mutta älä keitä. Tarjoa keitetyn pastan kanssa ja murenna annosten päälle fetajuustoa.

Advertisement

2 thoughts on “Katkarapu-fenkolipasta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s