Tofua ja parsakaalia appelsiinikastikkeessa

(Juu hei vaan hei. Näköjään näitä pieniä blogitaukoja nyt vaan tulee aina välillä – tällä kertaa koetan kuitenkin olla hyperventiloimatta/ahdistumatta asiasta ja jatkaa vaan muina naisina sitten, kun taas ehtii ja huvittaa jotain tänne päivittää :).

Asiaan: parsakaali. Sitä on tehnyt mieli tässä lähimenneisyydessä harva se päivä. Tämän seuraavan ruuan onnistuin kursimaan kasaan vaikkei jääkaapissa juuri muuta ollutkaan kuin yksi parsakaali – tofut löytyi pakastimen puolelta ja loput ainekset sieltä sun täältä. Resepti puolestaan löytyi pikaisen googlettelun jälkeen täältä. Tuli eri hyvää, vaikka sitä varmaan onkin vähän vaikea uskoa tuon alla olevan ankeuskuvan perusteella…

tofuparsakaali.jpg

(2 annosta)

0,5 rkl maissitärkkelystä
0,5 rkl lämmintä vettä
1 dl appelsiinimehua
0,5 rkl raastettua appelsiinin kuorta
0,25 dl soijakastiketta
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1,5 rkl hunajaa
1 tl chilikastiketta
1 valkosipulinkynsi
250 g tofua
1 parsakaali

Sekoita kulhossa vesi ja maissitärkkelys keskenään. Lisää appelsiininmehu ja -kuoriraaste, soijakastike, riisiviinietikka ja chilikastike. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Paloittele tofu ja parsakaali ja keitä parsakaali kypsäksi.

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää tofupalat. Paista käännellen, kunnes tofut ottavat vähän väriä itseensä. Lisää pannulle keitetyt parsakaalinnuput sekä appelsiini-soijakastikeseos. Keitä hieman kokoon, muutaman minuutin ajan. Tarjoa riisin kanssa.

Advertisement

One thought on “Tofua ja parsakaalia appelsiinikastikkeessa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s