Yrttikalaa, parsaa ja sitruuna-voisulaa

Parsakauden korkkaus – check! Tämä siitäkin huolimatta, että koko parsasesongin alkaminen meinasi mennä enemmän tai vähemmän sivun suun. En nyt jotenkin ole ajan hermolla oikein minkään asian suhteen, tämä pääsiäinenkin tuli jotenkin ihan puskista.

Maanantaina tajusin tosiaan ruokakaupassa haahuillessa parsojen toden totta olevan täällä taas, ja heti samana päivänä valmistui kyökin puolella vihreää parsaa kera sitruuna-voisulan ja pecorino-juuston. Maistui tauon jälkeen taas jotenkin niin tolkuttoman hyvältä, että pari päivää myöhemmin kiikutin kotiin toisenkin parsanipun. Parsojen kaveriksi valikoitui seitifileetä ihan vain siksi, että kalansyöntini on ollut niin hunningolla viime aikoina, että olen nyt ottanut asiakseni palauttaa kalan jokaviikkoiseen ruokavaliooni. Seiti osaa muuten olla oikein hyvää, kun sen muistaa maustaa huolella.

Mutta nyt: hyvää pääsiäistä kaikille!
 

Yrttikala
200 g seitifileetä (tai muuta vaalealihaista kalaa)
suolaa ja pippuria
sitruunamehua
kuivattua oreganoa ja tilliä

Suolaa ja pippuroi kalafileet. Purista päälle sitruunamehua ja ripauta perään reippaasti kuivattua oreganoa ja tilliä. Paista fileet kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin.

Parsan keitto-ohje
500 g vihreää parsaa
2 litraa vettä keittämiseen
suolaa, sokeria, sitruunamehua

Kuori parsat varovasti melkein nuppuun asti. Leikkaa puumainen tyviosa pois. Kiehauta vesi ja lisää sinne ripaus suolaa ja sokeria sekä hieman sitruunamehua. Lisää parsat nipussa kiehuvaan veteen lappeellaan niin, että nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Keitä 3-6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Tarkista kypsyys maistamalla – parsan pitää jäädä sopivan napakaksi. Valuta parsat ennen tarjoilua.

Sitruuna-voisula
50 g voita
1/2 sitruunan mehu ja kuoriraaste
suolaa ja pippuria

+ pecorino- tai parmesan-raastetta

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta keitetyt parsat lautaselle ja kaada voisula parsojen päälle. Tarjoa heti raastetun pecorinon tai parmesanin kanssa.
 

Advertisement

2 thoughts on “Yrttikalaa, parsaa ja sitruuna-voisulaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s