Mozzarellasalaattia Suomen ensimmäisen Top Chefin tyyliin

Kiitoksena taannoisesta Top Chef -blogihaasteesta postiluukusta kolahti viime viikolla aivan erityisen mieluisa yllätys: nimittäin tuoreen Top Chef- voittaja Akseli Herlevin Täydellä sydämellä -keittokirja. Jihuu huusi keittokirjafriikahtanut ruokabloggari! Tie minun sydämeeni näyttää käyvän keittokirjojen kautta. Akseli oli muuten myös henk.koht. lempparini koko kisasta!
 


 

Akselin ensimmäiseen keittokirjaan on koottu sekä Top Chef -mittelöstä tuttuja reseptejä että herran reseptiparhaimmistoa koko uran varrelta. Kirjan takakansi lupailee helppoja ja nopsakoita reseptejä, jotka luonnistuvat myös kotikokilta. Noh, tämä kotikokki ainakin arvostaa sitä, että ylenpalttinen über-hifistely ja -kikkailu on karsittu pois, ja reseptit tuntuivatkin heti ensi vilkaisulta helposti lähestyttäviltä ja käyttökelpoisilta. Kirjassa on kuusi kantavaa teemaa, joita ryydittää tunnelma- ja fiilistelypalat kuluneelta Top Chef Suomi -kaudelta. Kirja tarjoaa laadukkaan tuntuisia perusreseptejä omalla twistillään, joiden olettaisin onnistuvan keneltä tahansa tavantallaajalta. Myös kirjan visuaalinen ilme hiveli silmääni.

Ensimmäisenä Akselin kirjasta meni kokeiluun puhvelinmaitomozzarellasalaatti, koska tähän oli niin näppärästi (melkein) kaikki ainekset käden ulottuvilla kotona. Heh, saatoin hyvinkin aloittaa koko kirjan simppeleimmästä reseptistä, mutta on minulla tuossa kokeilujonossa muutama muukin opuksen resepti 🙂 Pestoa en tosin jaksanut tähän tehdä itse, hyi mua.

Puhvelinmaitomozzarellasalaatti
(Akseli Herlevi: Täydellä sydämellä)

2 puhvelinmaitomozzarellaa (mozzarella di bufala)
1 ruukku vihersalaattia
1 ruukku rucolaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
pestoa

Revi mozzarella isohkoiksi kappaleiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja rouhaise salaatin päälle vielä hieman mustapippuria. Tarjoile.


 

Advertisement

5 thoughts on “Mozzarellasalaattia Suomen ensimmäisen Top Chefin tyyliin

 1. Mistä itse ostat tuote aitoa mozzarellaa? Itse olen yrittänyt sitä etsiskellä ihan perus ruokakaupoista, ja siellä myydään vaan sitä mautonta, tavallista juustoa. 😦 Missä ei sinänsä mitään vikaa ole, mutta olisi kivaa maistaa, miltä mozzarellan oikeasti kuuluisi maistua. 🙂

  Like

 2. Fibula: mulla oli Stockan Herkusta ostettua Ambrosi-merkkistä bufala-mozzarellaa. Normaalikokoisista marketeista löytyy tosiaan useimmiten vaan sitä mautonta mozzarellaa, mutta kannattaa tsekata isommat marketit, kauppahallit ja erikoispuodit – ja tietysti tuo Stockan Herkku, jos vaan ks. kauppa läheltäsi löytyy 🙂

  Like

 3. tosta kirjasta tulee hassu juttu mieleen.. millasiakohan ne muiden kilpailijoiden kirjat on koska nehän on melkeen pakko olla myös olemassa kun toi tuli niin äkkiä ohjelman loputtua

  Like

 4. Aleksi: jaa-a, muiden kilpailijoiden mahdollisista kirjoista mulla ei ole kyllä minkäänlaista tietoa (no, Maija Silvennoista lukuun ottamatta). Tämä kirja on ilmeisesti riipaistu kasaan ja puskettu markkinoille melko rivakassa aikataulussa, sen verran nopeasti se tosiaan ilmestyi ohjelman loppumisen jälkeen.

  Kati: Pirkan Parhaat, no niinpä tietenkin! Jep, oikeassa olet 🙂 Mulla on lähikauppoina pelkkiä S-kauppoja, unohtui tuo Pirkan Parhaat-sarja ihan tykkänään.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s