Kipparin lohikeitto

Kun olin taannoin useamman päivän kipeänä, lohikeitto oli ensimmäinen ruoka, jota alkoi tehdä mieli ruokahalun palattua. Siinä on jotain niin tuttua, turvallista ja lohduttavaa, ettei mikään muu ruoka tullut kuuloonkaan ryytyneessä olotilassani. Puolikuntoinen olemus suorastaan huutaa jotain lämpöisää ja hoivaavaa mukavuusruokaa, joka menee helposti alas.

Olen salaa tykästynyt Valion Kippari-ruokakermaan. ”Salaa” siksi, että omatuntoni jaksaa aina huudella, ettei tuollaisia valmiita sötkötyksiä tarvitsisi välttämättä ostaa, ja vähän kallistakin on. MUTKU se vaan on niin hyvää, eritoten pastakastikkeeseen tai keittoon lisättynä. Tämä tuiki tavallinen lohisoppakin sai ihan uutta potkua savujuustosta!
 

(4 annosta)

3 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1/2 parsakaali
8 dl kalalientä
maustepippureita
400 g lohta
1 prk (2,5 dl) Kippari-ruokakermaa
50 g tuoretta baby-pinaattia

Paloittele perunat, porkkanat, sipuli, parsakaali ja lohi suupalan kokoisiksi paloiksi. Kiehauta vesi ja lisää kalaliemikuutiot joukkoon. Lisää perunat, porkkanat, sipulit ja parsakaalit ja keitä ne maustepippureiden kera lähes kypsiksi. Lisää sitten lohi ja keitä, kunnes lohi on kypsynyt. Lisää lopuksi joukkoon Kippari-kerma ja revityt pinaatit. Anna pinaattien painua kasaan. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.
 

3 thoughts on “Kipparin lohikeitto

 1. No höh ! Kommenttini ei tullutkaan, tein jotain väärin :).

  Sitä vaan kirjoittelin, että miehelleni lääkäri oli sanonut, että kurkkukivussa, keuhkoputkentulehduksessa kalakeitto on kuulemma hyvä ruoka. Se kuulemma maistuu kipeänäkin. Liekö sille muuta perustelua onkaan.

  Herkullinen keitto !

  Like

 2. Tupu: voi kiitos itsellesi 🙂

  Riina: no kappas vain! Eipä tuo sitten ihme olekaan, että aloin himoita lohisoppaa heti kun vähääkään teki ruokaa mieli 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s