Pippurimylly: Maissi-cheddarkeitto

Ja lämpöisten marrasruokien kokkaus jatkuu…no, ainakin toistaiseksi 🙂 Soppaa on porissut liedellä harva se päivä; vanhoja tuttuja kuten maa-artisokkakeittoa ja linssikeittoa, ja sitten tällaisia ihan uusia keitoskokeiluja. Takaraivossani oli viikkotolkulla takonut sana corn chowder, kunnes sitten viime viikonloppuna päätin kuunnella tätä sisäistä ääntä ja pyöräyttää kattilallisen maissikeittoa. Cheddar-juusto ja maissilastut olivat mainio lisäys muuten melko simppelin oloiseen soppaan. Tämä keitto sai sekä minut että kanssaeläjän ulvomaan, että nyt muutes tuli aika helkkarin hyvää soppaa. Tehkää tekin!
 

(4 annosta)

1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria, kurkumaa
9 dl kana- tai kasvislientä
4 perunaa
450 g pakastemaissia
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
4 dl raastettua cheddarjuustoa
cayennepippuria
päälle maissilastuja

Silppua sipuli ja paloittele perunat pieniksi paloiksi. Kuumenna loraus rasvaa kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Ripottele sipulien päälle mausteet ja jauhot ja sekoita hyvin. Kaada päälle kana- tai kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja lisää sitten joukkoon perunat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat alkavat pehmetä. Lisää joukkoon maissit ja kerma ja anna kiehua vielä noin viitisen minuuttia. Lisää lopuksi cheddar-raaste. Anna juuston sulaa joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta maun mukaan cayennella. Tarkista vielä maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Ripottele annosten päälle murskattuja maissilastuja.
 

Advertisement

6 thoughts on “Pippurimylly: Maissi-cheddarkeitto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s