Omenainen juustokeitto

Ennen kuin syksy tästä nyt vallan talveksi taipuu, olisi syytä postata tämä syyssoppa. Jos joku vielä miettii, mihin tunkisi osan omenapuun antimista, niin tässä olisi yksi vaihtoehto. Itse tein tätä soppaa silloin, kun koetin päästä eroon meille lahjoitetuista ompuista – niitä oli nimittäin paljon. Resepti on Ruokatorstaista repäisty, ja minä taisin viskata sekaan useampiakin pikkuomppuja.. Tässä kuitenkin resepti alkuperäismuodossaan.
 

2 isoa, hapanta omenaa
1 keltainen paprika
1 sipuli
1 tl currya
öljyä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (tai fondia)
2 dl ruokakermaa
1 ps (150 g) sinihomejuustomurua
2 rkl vehnäjauhoja
noin 1/2 dl kylmää vettä
(suolaa)
mustapippuria

Tarjoiluun:
krutonkeja

Poista paprikasta siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna sipuli. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat.

Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää ainekset sekä curry kattilaan. Paista sekoitellen vähän aikaa ja lisää sitten vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Lisää ruokakerma ja juusto ja kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut keittoon. Sekoita vehnäjauhot puoleen desiin kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana keittoon samalla sekoittaen. Anna keiton kiehua, kunnes se sakenee.

Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Rouhi keittoon mustapippuria.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s