Pikaruoan lyhyt oppimäärä

Hiphei vaan ja pahoittelut täysin spontaanista blogitauosta! Kävi niin, että syyskuusta tuli maailmankaikkeuden kiireisiin, ja blogi joutui siinä sivussa sitten ihan hunningolle. Pahoittelut myös kaikista vastaamattomista kommenteista, joita viime viikkoina on tullut – olen nyt parhaani mukaan koettanut korjata asiaa. Kiireet ovat joka tapauksessa nyt helpottaneet, ja jospa tämän bloginkin saisi tässä samalla takaisin raiteilleen. Koko blogi itse asiassa kaipaa Suuria Muutoksia, en vain ihan tiedä, koska minulla olisi aikaa paneutua asiaan syvemmin… Mutta koitan nyt heitellä eetteriin jotain reseptejä, joita on viime aikoina tullut kokeiltua.

Näinä superkiireisinä aikoina pöperöä on pitänyt saada pöytään vielä normaaliakin helpommin ja mutkattomammin Jostain syystä tämä on tarkoittanut sitä, että taloudessamme on syöty tofua ja nuudelia vähintään kerran viikossa. En tiedä mikä siinäkin on, että aina kun aivot lyö tyhjää ja on saatava kohtalaisen terveellistä ja yksinkertaista pikaruokaa, lähestulkoon aina tulee tehtyä tofuwokkia. Tässäpä siis kaksi esimerkkiä niistä monista nuudelihässäköistä, joita on viime viikkoina tullut väännettyä.

Ensimmäinen resepti on peräisin opuksesta nimeltään Liu Xiang – kiinalaista ruokaa suomalaisessa keittiössä. Itse en opukseen ole liiemmin ehtinyt perehtyä, mutta onneksi poikaystävä on sieltä reseptiikkaa bongaillut ja toteuttanutkin. Alkuperäisohjeessa on pelkkää kiinankaalia ja valkosipulia, mutta koska me halusimme ruokaisaa ruokaa, meidän annoksissa mukana oli myös tofua ja nuudelia. Toinen resepti on taas ihan tavallinen tofu-kasviswokki, jota on piristetty thaibasilikatahnalla ja currynuudeleilla. Tämä nyt tosiaan on vähän tällainen cooking for dummies -henkinen postaus, mutta jostain tämä blogipaluu on aloitettava… Vähän haasteellisempia ruokia luvassa taas sitten, kun olen sellaisia tehnyt 🙂

Tofua ja kiinankaalia
250 g tofua
soijakastiketta
300 g kiinankaalia
3 valkosipulinkynttä

Paloittele tofu. Paista palat pannulla öljyssä lisäten joukkoon soijakastiketta. Anna tofupalojen ottaa hieman väriä itseensä ja siirrä ne sitten pois pannulta.

Paloittele kiinankaali. Huuhdo ja valuta vähän, mutta älä liian kuivaksi. Kuumenna 3 rkl öljyä pannussa ja mausta se valkosipulilla. Lisää kiinankaali ja paista sekoittaen 2 minuuttia. Lisää suola ja sekoita. Yhdistä tofu ja kiinankaali keskenään ja tarjoa seesamiöljyllä maustettujen nuudelien kanssa.

Paistetut currynuudelit ja thaibasilikalla maustettu wokki

250 g tofua
soijakastiketta
chilihiutaleita
1 tl thaibasilikatahnaa
1 sipuli
1 porkkana
1 punainen paprika
1/2 tlk bambunversoja

nuudeleita kahden hengen tarpeisiin
curryjauhetta
seesamiöljyä

Paloittele tofu, sipuli, porkkana ja paprika. Sekoita soijakastikkeen joukkoon chilihiutaleita. Kierittele tofupalat kauttaaltaan soijakastikkeessa ja anna marinoitua hetki. Kaada tofut marinadeineen pannulle ja paistele sekoittaen. Lisää sekaan thaibasilikatahna ja sekoita huolellisesti. Lisää sitten joukkoon paprikat, porkkanat ja bambunversot. Lisää soijakastiketta tarpeen mukaan niin, että kasviksetkin imevät sitä itseensä. Wokkaa kasviksia, kunnes porkkanat alkavat pehmetä.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista siinä nuudelit lisäten sekaan currya ja seesamiöljyä. Tarjoa wokattujen kasvisten ja tofun kanssa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s