Paahdettu paprikakeitto ja mozzarellatoastit

Viikonloppuna mieli teki taas jotain lämpöisää mukavuusruokaa. Jo pidemmän aikaa tarkoituksena on ollut tehdä soppaa paahdetuista paprikoista, ja kun Martina sattui Koskenlaskijalla ryyditettyä paprikakeittoa blogissaan esittelemään, aatosta ei päässyt enää pakoon. En voi olla alleviivaamatta liikaa, kuinka paljon fanitan paahdettuja kasviksia kaikissa muodoissaan – niillä saa ruokaan ihan uudenlaista särmää. Keiton kaveriksi kasasin tomaatti-mozzarellatoasteja, luottotavaraa nekin. Keitto oli maukasta, lämpöisää ja lohduttavaa, juuri sellaista mitä nyt kaipaakin!

Paahdettu paprikakeitto
(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
2 keltaista paprikaa
8 dl kasvislientä
200 g Koskenlaskijaa (voimakas)

Lohko sipuli, kuori valkosipulinkynnet ja paloittele paprika isohkoiksi lohkoiksi. Laita kasvikset 225-asteiseen uuniin paahtumaan leivinpaperin päälle (paprikat kuori ylöspäin). Paahda noin 25 minuuttia, kunnes paprikat alkavat tummua. Irrota paprikoista niiden kuoret. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää sinne paahdetut kasvikset. Keittele viitisen minuuttia ja sulata Koskenlaskija palasina joukkoon. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan.

Mozzarellaleivät
paahtoleipää
punaista tai vihreää pestoa
tomaattia
mozzarellaa
rouhittua mustapippuria
rucolaa

Leivtä paahtoleivän päälle pesto. Asettele peston päälle tomaatti-ja mozzarellasiivuja ja rouhaise päälle mustapippuria. Laita rucola päällimmäiseksi ja laita paahtoleipäsiivu kanneksi. Paahda leipä voileipägrillissä.

Advertisement

One thought on “Paahdettu paprikakeitto ja mozzarellatoastit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s