Kikherne-couscoussalaatti

Monet alkavat taas palailla lomalta takaisin sorvin ääreen, joten tässäpä yksi kerrassaan oivallinen lounaseväsvinkki. Täyttävää, muttei liian tuhtia – ja bonuksena päälle vieläpä hyvääkin. Jopa kanssaeläjä, joka ei jostain ihmeellisestä syystä normaalisti pidä couscous-ruoista, lämpesi tälle. Toimii myös hellepäivän ruokana ja täyttävänä iltapalana, tätä kun olen sattumoisin tehnyt jo muutamaan otteeseen viime viikkoina.

2 dl couscousia
2 dl kasvislientä
1 pienehkö punasipuli
1 tlk kikherneitä
1/2 rs kirsikkatomaatteja
5 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 rs rucolaa
100 g fetajuustoa
sitruunamehua
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
rouhittua mustapippuria

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Silppua sipuli, puolita kirsikkatomaatit ja saksi aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Sekoita astiassa keitetyn couscousin joukkoon sipulit, kikherneet, tomaatit, rucola ja fetakuutiot. Mausta sitruunamehulla, aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä ja mustapippurilla. Sekoita huolellisesti.
 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s