Feta-kasvispasta

Hepskukkuu vaan ja pahoittelut hiljaiselosta!
Syy tähän syvään blogihiljaisuuteen löytyy tällä hetkellä vallitsevista, kerrassaan käsittämättömistä sääolosuhteista. Väittäisin, ettei syöminen ole koskaan aiheuttanut näin suurta tuskaa kuin viime aikoina. Kun hiki virtaa jo pelkästä paikallaan istumisesta, syömistä ja eritoten ruoanlaittoa voi kutsua jo rankemman puoleiseksi urheiluksi. Viime aikoina olenkin syönyt henkeni pitimiksi lähinnä kaikkea, mikä ei vahingossakaan edellytä uunin tai lieden sytyttämistä; eli toisin sanoen salaattia, leipää, ja tietysti jäätelöä. Litratolkulla jäätelöä.

Näinpä ei siis tänne bloginkaan puolelle ole ollut liiemmin raportoitavaa. Mutta tänäänpäs kävin hamstraamassa ruokatarpeet huomisen grillailuja varten, ja osasin kerrankin olla kaukaa viisas: kasviksia nimittäin jää kuitenkin yli, joten osan niistä saikin näppärästi kipattua tämänpäiväisen pastan sekaan. Tarkoitus oli jatkaa blogitaukoilua vielä ensi kuulle, mutta kun tänään nyt kuitenkin sain riuhtaistua itseni tekemään ihan oikeaa ruokaa (ja vieläpä törkeän hyvää sellaista!) oli suorastaan pakko rientää laittamaan resepti tännekin. Tämä kesäinen pasta nimittäin suorastaan vaatii päästä julkaistuksi juurikin tähän aikaan vuodesta, eikä sitten syksyn räntäsadekeleillä. Toisekseen halusin muistuttaa, että nyt jos joskus kannattaa panostaa ruoanlaitossa tuoreisiin kasviksiin – halapoo nimittäin on. Ja hyvää!

Oikein aurinkoisia kesäpäiviä kaikille, jotka tämän nyt sattuvat lukemaan (villi veikkaukseni on, että juuri nyt ihmisillä on parempaakin tekemistä kuin hengata tietokoneella ;). Nauttikaa kesästä, niin minäkin teen – palaamme taas sitten, kun asiaa on.

Kesäpasta kahdelle

1 kesäsipuli
1/2 kesäkurpitsa
1/2 keltainen paprika
1/2 rs kirsikkatomaatteja
1 pkt Apetinan feta snackseja + niiden öljy
aurinkokuivattuja tomaatteja
kapriksia
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
nauhapastaa kahden hengen tarpeisiin
punaviinietikkaa
rouhittua mustapippuria, (suolaa), Lämmintä Sisiliaa

Silppua sipuli varsineen, paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuumenna pannulla liraus öljyä ja freesaa sipuli, kesäkurpitsa ja paprika siinä kevyesti. Lisää joukkoon keitetty pasta, tomaatit, fetakuutiot, silputut aurinkokuivatut tomaatit ja kaprikset. Silppua joukkoon tuore basilika. Kuumenna nopeasti ja lisää joukkoon fetojen öljymarinadia, punaviinietikkaa ja mausteita maun mukaan. Tarjoa heti.
 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s