Feta-pinaattimunakas uunissa

Uunimunakkaat ovat jo pidemmän aikaa olleet kova sana taloutemme iltapalarepertuaarissa. Sen lisäksi, että ne valmistuvat suhteellisen vaivatta, niihin saa heitettyä sekaan oikeastaan ihan mitä vaan jääkaapissa pyöriviä jämäpaloja ja ruoanlaittorippeitä. Ja sehän käy erinomaisesti yksiin allekirjoittaneen ”mitään ruokaa ei heitetä roskiin” -periaatteen kanssa! Yhteishyvän Ruokamaailma -läpyskässä oli jokin aika sitten viety munakkaan tehokkuus taas uudelle tasolle kippaamalla sekaan myös keitettyä ylijäämämakaronia – ideaa olen sittemmin toteuttanut myös omissa uunimunakkaissani.

On oikeastaan vähän harmi, ettei näitä iltapalaräpellyksiä tule oikein koskaan laitettua blogiin asti, sillä nämä loisteputkilampun valossa räpsäistyt otokset eivät ole sieltä kauneimmasta päästä. Mutta ei se mittään, näillä mennään nyt 🙂

5 kananmunaa
0,5 dl vettä
suolaa, pippuria, kuivattua basilikaa
2 dl keitettyä makaronia
1/3 sipulia
100 g fetajuustoa
kourallinen vihreitä ja mustia oliiveja
tuoretta pinaattia
1,5 dl juustoraastetta

Sekoita kulhossa keskenään munat, vesi ja mausteet. Levitä esim. pienen piirakka- tai uunivuoan pohjalle makaronit, sipuli, fetakuutiot, oliivit sekä huuhdeltu ja silputtu pinaatti. Kaada munaseos päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s