Tofu-kookoscurry

TasteSpotting on melkoisen tuskastuttavaa selattavaa silloin, kun ihmisellä on huutava nälkä. Toinen toistaan houkuttelevammat ruokakuvat pitävät huolen siitä, että kyseiseltä sivustolta tulee nappailtua reseptejä tietokoneen kirjanmerkkeihin aikalailla. Tänään valmistin tofucurrya täältä löytyneellä ohjeella. Resepti on alunperin Jamie Oliverin Jamie’s Food Revolution -kirjasta, joskin sitä on hieman muokkailtu. Ruoka on ehdottomasti alkuperäisen nimensä veroinen; ’Very Simple Curry’, eli supersimppeli ja nopeahko valmistaa. Toisin sanoen istuu kuin nenä päähän meikäläisen tämänhetkisen elämänrytmiin 😉 Ohjeelle olin uskollinen, mitä nyt tuoreen korianterin vaihdoin itseäni enemmän miellyttävään basilikaan.
 

(4 annosta)

500 g tofua
soijakastiketta
6 kevätsipulia
5 tl curryjauhetta
1 rkl voita
1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
suolaa
1 sitruunan mehu
tuoretta basilikaa tai korianteria

Kuutioi tofu. Ruskista kuutioita pannulla öljyssä ja lisää sekaan soijakastiketta. Kääntele muutama minuutti ja siirrä tofut sitten syrjään odottamaan.

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa siinä curryjauhetta hetki. Lisää pannulle silputut kevätsipulit ja paista sekoittaen. Lisää voi ja sekoita. Kaada sekaan kookosmaito ja purista myös sitruunan mehu joukkoon. Kiehauta ja keittele hiljalleen muutama minuutti. Mausta suolalla ja silputulla basilikalla/korianterilla. Lisää tofukuutiot kastikkeen joukkoon ja tarjoa basmatiriisin kanssa.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s