Seesami-appelsiinilohi ja kaali-nuudeliwokki

No hupsista. Taisin tässä jokunen viikko sitten intoutua vähän liikaa halvennuksessa olevasta lohesta, ja sitä tuli raahattua kotiin aikamoinen möhkäle. Olin jo vähän hätää kärsimässä, että eikö tämä lohipirulainen koskaan lopu, mutta tämän viikon alussa saatiin sitten loputkin syötyä seuraavanlaisen ruoan muodossa. Lohi on hyvää, mutta kiitti mulle riitti nyt hetkeksi ainakin – kaikkeen kyllästyy, kun liikaa käyttää 🙂

Seesami-appelsiinilohi
400 g lohta
1/2 appelsiinin mehu
4 rkl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
seesaminsiemeniä

Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita laakeassa astiassa keskenään appelsiinin mehu, soijakastike sekä seesamiöljy. Pyörittele lohet kauttaaltaan seoksessa ja jätä marinoitumaan jääkaappiin nahkapuoli ylöspäin ainakin tunniksi. Kierittele sitten lohipalat seesaminsiemenissä. Paista pannulla kypsiksi.

Kaali-nuudeliwokkiin tuli kiinankaalia, keltaista paprikaa ja täysjyvänuudeleita. Maustettu chili- ja soijakastikkeella sekä seesamiöljyllä.
 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s