Kaaliraasteohukaiset

Tässä taannoin pähkäilin, mitä uutta ja kivaa voisin kokkailla jääkaapissa köllöttävästä kaalin jämästä. Kaalikääryleitä ei millään olisi jaksanut tehdä ja kaalipataa oli tullut jo syksyn varrella väännettyä, joten jotain muuta oli keksittävä. Sitten muistin aikoinaan laittaneeni tietokoneen kirjanmerkkeihin talteen Pirkan kaaliohukaisreseptin. Tämä olikin mukavan erilainen kaaliruoka, jonka veikkaisin maistuvan myös niille, jotka eivät normaalisti voi kaaliruokia sietää – kaali maistuu nimittäin tässä yhteydessä jollain tapaa miedommin kuin perinteisissä kaalilaatikoissa ynnä muissa. Mainiota budjettiruokaa myöskin!

(n. 20 kpl)

n. 200 g valkokaalia
2 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 rkl siirappia
2 tl meiramia
1/2 tl suolaa

Raasta kaali raastinraudan karkeimmalla terällä, kuitenkin niin, että raaste on mehevää. Sekoita kulhossa maito ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon kananmunat, meirami, suola ja kaaliraaste. Kuumenna ohukaispannussa rasva ja paista seoksesta pieniä, ohuita ohukaisia. Taikinasta tulee noin 20 kappaletta. Tarjoa puolukkahillon ja perunamuusin kanssa.
 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s