Kikherne-kukkakaalicurry

Kun aiemmin tällä viikolla totesin, että kotoa löytyy mm. avaamaton tölkki kikherneitä, kookosmaidon jämät sekä puolikas kukkakaali, ei ollut vaikea keksiä mitä sitä ruuaksi laittaisi. Tarvikkeethan suorastaan huusivat päästä toteutetuksi jonkinlaisen intiamaisen curryn muodossa! Googlettelin aikani inspiraatiota hakien ja päädyin lopulta seuraavanlaiseen toteutukseen. Mukavan kevyehkö lopputulos oli ihan omiaan juhlinnan täyteisen viikonlopun jälkeen, ja kaupan päälle vielä maittavaa ja edullistakin. Ei siis moitteen sijaa 🙂

(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 tlk (400 g) kuorittuja tomaatteja
2 dl kookosmaitoa
2 suurehkoa perunaa
1/2 kukkakaali
vettä
1 tlk kikherneitä
kourallinen vihreitä papuja
garam masala -maustetta

Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele perunat ja kukkakaali. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Freesa hetki ja lisää sitten pannulle mausteet. Pyörittele seosta pari minuuttia. Kaada sitten pannulle tölkkitomaatit ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon perunat ja kukkakaali. Keitä, kunnes kukkakaali ja perunat ovat kypsiä ja lisää tarpeen mukaan vettä. Lisää sitten joukkoon kikherneet ja pavut sekä maun mukaan garam masalaa. Viimeistele curry tuoreella korianterilla tai persiljalla. Tarjoa basmatiriisin kanssa.
 

Advertisement

One thought on “Kikherne-kukkakaalicurry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s