Pippurimylly: Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Erään festariviikonlopun jälkimainingeissa mieli ja keho halajasi jotain kevyttä, mieluiten nestemäistä ravintoa. Päädyin tekemään pitkästä aikaa yhtä ikilemppariani eli tomaattikeittoa, tällä kertaa Maku -lehden ohjeen mukaan. Soppa oli ihan hyvää ja tomaatti ja vuohenjuusto ovat oivallisia yhdessä, mutta kyllä fakta kuitenkin on, että tuoreista tomaateista tehty keitto on niii-in paljon parempaa! Tomaattikeitto kannattaa siis aina tehdä tuoreista tomaateista, mikäli vain suinkin mahdollista. Väsymys, kiire tai laiskotus ovat tietysti aina sallittuja syitä lintsaamiseen 😉

(4–6 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 tl öljyä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
4 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
200 g vuohenjuustoa
1/2 dl tuoretta oreganoa (korvasin kuivatulla oreganolla + tuoreella basilikalla)
hienonnettuna

Kuori sipulit sekä porkkanat ja kuutioi ne. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä. Lisää jeera ja jatka paistamista muutama minuutti.Kaada joukkoon paseeratut tomaatit ja lisää kasvisliemikuutio sekä vesi. Anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta keitto suolalla, pippurilla sekä sokerilla. Soseuta soppa sauvasekoittimella sileäksi. Murustele vuohenjuusto sattumiksi keiton sekaan ja viimeistele hienonnetulla oreganolla.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s