Pippurimylly: Tillivoissa paistettu lohi ja savujuusto-kasvisnyytit

Viime viikonlopuksi halusin tehdä jotain superkesäistä sapuskaa, ja siksipä hilpaisinkin jo hyvissä ajoin kauppaan hakemaan lohta, kasviksia ja varhaisperunaa. No, sää ei kyllä järin kesäinen tainnut loppujen lopuksi olla, mutta tillivoissa tirisevän lohen ja uunissa hautuvan savujuuston aromit takasivat sen, että meidän kämpässä ainakin tuoksui hyvinkin kesäiseltä! Kasvisnyytteihin heitin tosiaan mukaan Virosta tuliaiseksi saatua savujuustoa, joka onkin aikamoista herkkua ihan sellaisenaankin napsittuna. Suomesta sitä saa ainakin Helsingin Eesti Marketista, varmasti muualtakin. Kalan ja kasvisten toverina oli tietysti ihanaisia uusia perunoita, joita parempaa asiaa on tällä hetkellä hyvin, hyvin vaikea keksiä. Miten mikään voikaan maistua niin tolkuttoman hyvältä?

Tillivoissa paistettu lohi
lohta fileenä
suolaa ja pippuria
voi-rypsiöljyseosta
tuoretta tilliä
sitruunaa

Leikkaa lohi annospaloiksi ja suolaa ja pippuroi fileet. Kuumenna voi-rypsiöljyseos pannulla ja silppua joukkoon runsaasti tuoretta tilliä. Sekoita. Paista lohifileet tillivoissa kohtuulämmöllä molemmilta puolilta (nahkapuoli olisi kaiketi periaatteessa hyvä paistaa ensin, mutta minä arvostin nyt esteettisyysseikkoja enemmän ja paistoin kalat ensin nahkapuoli ylöspäin, kunnes ”liha”puoli oli saanut pintaansa kauniin värin :). Purista kypsien lohipalojen päälle tuoretta sitruunan mehua.

Kasvisnyytit
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 punainen paprika
2 porkkanaa
4 jumboherkkusientä
2 kesäsipulia varsineen
200 g Suitsujuustia eli virolaista savujuustoa (tai jotain tuorejuustoa tai maustevoita tms.)
ripaus suolaa, pippuria ja yrttimaustetta

Pilko kesäkurpitsa, paprika, porkkanat ja herkkusienet. Silppua kesäsipulit. Leikkaa foliosta neljä neliön muotoista palaa ja jaa kasvikset niille tasaisesti. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Jaa siivutettu savujuusto kasviksille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s