Pippurimylly: Syökää kalaa

Meidän taloudessa tykkäillään kalaruuista melkoisen hartaasti, vaikkei tuoretta kalaa raaskikaan ihan turhan usein ostaa. Onneksi on kuitenkin olemassa anteliaat vanhemmat, joiden kalasaaliista liikenee aina vähän meillekin. Viikonlopuksi saatiin aikamoinen satsi anoppikokelaan virvelöimää haukea, josta pyöräytettiin parin päivän sapuskat ja loput laitettiin pakkaseen. Ruisjauhoissa kieritettyjen ja voissa paistettujen kalapalojen ansiosta kyökissämme tuoksuikin kuin mummon kesäkeittiössä konsanaan! Kyllä maistui 🙂

Paistettu hauki valmistui pyöräyttämällä haukifileet sitruunapippurilla ja suolalla maustetuissa ruisjauhoissa ja paistamalla fileet sitten voissa pannulla. Syötiin vihersalaatin ja perunamuusin kanssa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s