Pippurimylly: Paholaisen pasta

Erilaiset simppelit pastaruuat ovat aina olleet – risottojen ja wokkiruokien ohella – lemppariherkkuani. Pienenä vedin hyvällä ruokahalulla nassuun keitettyä makaronia kera ketsupin, vähän isompana tonnikala-pastamössöt olivat parasta mitä tiesin, ja vielä nykyisin rakastan yksinkertaisista mutta hyvistä raaka-aineista koottuja pastaruokia yli kaiken. Tässä Maku -lehden reseptissä minua kiehtoi ennen kaikkea ruuan pirullisen houkutteleva nimi, eikä nuo aineksetkaan pöllömmältä kuulostaneet, vaikka maissin mä ehkä vaihtaisin tässä johonkin muuhun. Hyvää pastaa kuitenkin tuli, melkoisen ärtsyäkin, kun en malttanut olla lisäämättä sekaan vielä paholaisenhilloa. Tästä saa helposti ruokaisamman lisäämällä joukkoon vaikkapa kana- tai soijasuikaleita.

(n. 4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskivahva chili
2 rkl oliiviöljyä
200 g kuorittuja tomaatteja tölkistä
200 g mangoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 dl maissia (pakaste)
2 dl kookoskermaa tai -maitoa
1/2 dl tuoretta basilikaa
250 g täysjyväpastaa
parmesaanijuustoa

Hienonna sipulit ja chili ja kuullota ne oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin tomaatit, paloittele ne kauhalla ja anna hautua noin 20 minuuttia. Soseuta kuorittu mango, lisää kasariin ja mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon maissit, kookoskerma ja revitty basilika. Keitä pasta ja sekoita se joukkoon. Tarjoa tuoreen leivän ja parmesaanilastujen kera.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s