Pippurimylly: Kesäkurpitsa-fenkolikeitto

Tekipä taas vaihteeksi sosekeittoa mieli 🙂 Koska olen tykästynyt Maku -lehden reseptiarkiston keittovalikoimaan, lähdin jälleen kerran hakemaan inspiraatiota sieltä. Tällä kertaa valintani osui kesäkurpitsa-fenkolikeittoon, koska fenkoli on kutkutellut mielessäni jo tässä tovin verran. En ole nimittäin juurikaan käyttänyt fenkolia kokkailuissa, mutta sainpahan nyt tämänkin asian pois päiväjärjestyksestä. Oikein maukasta soppaa!

2 kesäkurpitsaa
1 fenkoli
6 dl vettä
pala purjoa tai kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 kasvisliemikuutio
100 g kevytsulatejuustoa (korvasin ruohosipulituorejuustolla)

Paloittele kesäkurpitsat ja fenkoli. Suikaloi purjo ja murskaa valkosipulinkynsi. Keitä kasviksia liemikuutiolla ja timjamilla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää lopuksi sulatejuusto ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s