Pippurimylly: Punajuuripihvit ja fetakastike

Taas jääkaapintyhjennysmuonaa, tällä kertaa huutia saivat punajuuret ja perunat, jotka olivatkin majailleet jääkaapin perukoilla vähän turhankin pitkään. Päätin paistella niistä pihvejä, melkeinpä ensimmäisen reseptin mukaan, joka kohdalle osui – eli Ruokamaailman. Punajuuren käsittely on jokseenkin sottaista hommaa aina, mutta niistä tehdyt ruuat ovat yleensä pienen keittiösotkun arvoisia. Pihvien seuralaisena syötiin fetakastiketta, perunoita ja tomaatti-rucolasalaattia.

Punajuuripihvit(n. 12 kpl)
2 (300 g) raakaa punajuurta
3 (200 g) perunaa
1 sipuli
3 munaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
paistamiseen öljyä

Kuori ja raasta punajuuret, perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Riko munien rakenne ja sekoita raasteiden kanssa sekaisin. Mausta seos. Paista seoksesta ohuita pihvejä ohukaispannulla keskilämmöllä kerran kääntäen.

Fetajuustokastike

1 prk kermaviiliä
100 g fetajuustoa
tuoretta ruohosipulia
mustapippuria

Sekoita kermaviilin joukkoon murusteltu fetajuusto ja silputtu ruohosipuli. Mausta mustapippurilla.
Jäljellejääneet pihvit löysivät illalla tiensä äsken postaamieni yrttisämpylöiden väliin – kas tässä feta-punajuuriburgeri:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s