Pippurimylly: Sieni-savujuustocarbonara

Löysin Pirkalta lihattoman carbonara-pastan reseptin, joka pisti minut ihan miettimään, että olenkohan koskaan mahtanut edes maistaa sitä lihaisaa versiota carbonarasta. En kyennyt muistamaan, mutta tätä sieni-savujuustoversiota piti ehdottomasti saada 🙂 Pastat ovat viime aikoina muutenkin olleet kova sana ruuanlaitossa, kun meinaa vähän kiirettä pitää ja siksipä ruokakin on tällä hetkellä kiva saada pöytään mahdollisimman nopeasti.

250 g nauhatuorepastaa
200 g herkkusieniä
n. 10 cm purjoa
1 valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria
1 kananmuna
1,5 dl ruokakermaa
150 g Valio Kippari -juustoa
pinnalle mustapippuria


Pane pastavesi kiehumaan ja valmista sillä aikaa kastike. Paloittele sienet ja hienonna purjo. Kuullota purjoa hetki öljyssä, lisää joukkoon sienet ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma sekä veitsellä hienonnettu Kippari-juusto. Keitä tuorepasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois ja pane pasta takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon sienet ja lopuksi munaseos. Tarjoa heti. Rouhi annosten päälle vielä pippuria.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s