Pippurimylly: Limettisei ja kukkakaalimuusi

Kalaruokaa kerran viikossa, niinhän se pitäisi olla. Valitettavan usein tämä sääntö ei kuitenkaan toteudu meidän taloudessa, ja tästä syytän eniten tuoreen kalan hulppeaa hintaa. Lohi jo vähän kyllästyttää, ja tonnikalasta ja pakasteseistä ei oikein tahdo keksiä uusia, maistuvia ruokia. Onneksi muut sentään keksivät! Unelias kokki Annalta siis nappasintämän näppärän seireseptin. Opiskelijan kukkaro kiittää pakastesein olemassaoloa, ja siksi uudet seireseptit ovat aina tervetulleita. Fisun seuralaiseksi tein kukkakaalimuusia sekä kaali-ananas-porkkanalisuketta. Mukavaa ja miellyttävää arkiruokaa 🙂

Limettisei

2 x 100 g (1/2 pkt) pakasteseitä
2 rkl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa, ripaus pippuria
1 limetin raastettu kuori
1 muna
voita (ja öljyä) paistamiseen


Sekoita matalalla lautasella vehnäjauhoihin suola, pippuri sekä limetinkuoriraaste. Riko toiselle lautaselle kananmuna. Pyöritä jäiset seipalat joka puolelta ensin munassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Kuumenna pannulla keskilämmöllä voita tai voi-öljyseosta, kunnes voin muodostama vaahto on laskenut. Lisää sitten pannuun seipalat. Kypsennä jäisiä kalapaloja miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia molemmilta puolilta.


Kukkakaalimuusi

kukkakaalia

voita

kermaa

muskottipähkinää


Paloittele kukkakaali ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta kaali. Lisää joukkoon voita ja kermaa. Mausta muskottipähkinällä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s